Managed Security

Virussen en ransomware richten veel schade aan; ze zijn bijvoorbeeld in staat data te versleutelen en te vernietigen. Dit is een gevaar voor de continuïteit van je bedrijfsprocessen. Virussen kunnen snel worden verspreid door het delen van bestanden via de mail of USB-sticks. Wanneer er op een verkeerde link geklikt wordt of een verkeerde USB-stick op een systeem wordt aangesloten, kan je systeem besmet raken en kan een virus zich verspreiden over de rest van het netwerk.


Traditionele virusscanners hebben een licentiesleutel met een abonnement dat jaarlijks vernieuwd dient te worden. Dit gaat vergezeld met extra administratie- en inrichtingskosten. Ook moeten virusscanners per systeem gecontroleerd worden op bedreigingen en of de software up-to-date is.


Tegenwoordig zijn er beveiligingsprogramma’s met maandelijkse kosten die geautomatiseerd geüpdatet en vernieuwd worden. Hierdoor zijn de kosten vooraf bekend en zijn er geen verborgen jaarlijkse kosten voor het vernieuwen van de software. Gedetecteerde bedreigingen worden gerapporteerd en tegengehouden. Wanneer de software niet actief of up-to-date is, ontvangen wij hier een melding van en verhelpen wij het probleem.


Hierbij zijn er twee verschillende varianten, Managed antivirus en Endpoint Detection and Response. Deze laatste oplossing biedt verdere bescherming tegen ransomware en onbekende bedreigingen.

Managed antivirus

Managed antivirus is een antivirusoplossing op basis van een maandelijkse investering per systeem. De software wordt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie en nieuwe virusdefinities worden automatisch opgehaald, zodat de viruscanner bekend is met alle bekende virussen.
Indien de virusscanner niet actief of up-to-date is, ontvangen wij hier een melding van en lossen we het probleem voor je op. Handmatig controleren of alles goed functioneert, is dus niet meer nodig.
Managed antivirus werkt met een virusdatabase om bekende virussen te herkennen en is ook in staat om verdachte activiteit op te merken op basis van een gedragsscan.


Managed Endpoint Detection & Response

Endpoint Detection and Response (EDR) helpt bij het tegenhouden van bekende en nog onbekende malware-infecties. Waar een traditionele (managed) antivirusoplossing dreigingen detecteert op basis van databases met bekende virussen die dagelijks worden bijgewerkt, maakt Endpoint Detection and Response gebruik van intelligentie en bekende patronen om naast bekende virussen ook onbekende virussen en ransomware te detecteren.

Cybercriminelen zoeken voortdurend naar zwakheden in en rondom je bedrijfsnetwerk.

Om die reden biedt TendenZ IT de Security Check aan.

Voorkom ransomware

 • Bijna realtime bestandsanalyse: het systeem controleert alle bestanden continu, dit zorgt ervoor dat er geen periodieke langdurige scans nodig zijn.
 • Geen virusdefinities: de oplossing detecteert direct de laatste malware-infecties die uitkomen, zonder dat er gewacht hoeft te worden tot de database met bekende virussen is bijgewerkt.
 • Offline bescherming: de intelligentie wordt lokaal op het systeem opgeslagen. Op deze manier is het systeem ook altijd beveiligd en niet afhankelijk van updates om optimaal beschermd te zijn zonder verbinding met het internet.
 • Het systeem maakt gebruik van machine learning om zo adequaat mogelijk te reageren op mogelijke bedreigingen.
 • Het systeem onderneemt automatisch actie gebaseerd op de gedefinieerde instellingen, zodat bedreigingen onderdrukt worden.

Detecteer bedreigingen

 • Op basis van kunstmatige intelligentie wordt het systeem gecontroleerd en wordt bepaald of het nodig is om actie te ondernemen.
 • Bijna realtime waarschuwingen wanneer er een dreiging gedetecteerd of geneutraliseerd wordt.

Effectief reageren

 • Automatisch blokkeren van een gedetecteerde bedreiging.
 • Verschillende (automatische) herstelopties na een infectie.
 • Mogelijkheid tot het verbreken van de verbinding met het netwerk om verdere verspreiding te voorkomen.

Minimale impact op performance

 • Realtime scans hebben minimale impact op de performance van je systeem.

Managed antivirus vs Endpoint Detection & Response

In het onderstaande overzicht vind je in een oogopslag de grote verschillen tussen Managed antivirus en Endpoint Detection and Response.


Managed antivirus

EDR-beveiliging

Houdt bekende virussen tegen
Mogelijkheid om het systeem terug te zetten naar de staat vlak voordat een infectie met ransomware heeft plaatsgevonden.
Maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om bedreigingen te detecteren en infecties te voorkomen.
Wanneer een bedreiging gezien wordt, wordt er vooraf, tijdens en achteraf bijgehouden wat het gevolg is geweest van deze aanval zodat de situatie teruggezet kan worden naar een moment vóór de infectie.
Door meer en slimmere technieken te gebruiken, zal je systeem minder belast worden waardoor het systeem sneller blijft werken en geen traagheid ervaren wordt.